Reisverslag Berlijn Augustus 2020 Deel 2

Tags: 

Donderdag 13 augustus 2020

In het vorige deel van dit reisverslag ben ik gestart met het eerste deel van mijn bezoek aan de dierentuin in het oosten van Berlijn. Dit is een ruim opgezette dierentuin uit de tijd dat Berlijn nog in twee stukken verdeeld was. Op de onderstaande foto zijn een aantal dromedarissen te zien.



De volgende foto laat een witstaartstekelvarken zien. Dit dier leeft in delen van Turkije en in Centraal Azië. Het dier heeft voor het grootste deel een zwarte kleur waarbij de stekels voor een deel wit zijn.



De Girgentana-geit komt van oorsprong uit de gelijknamige provincie op Sicilië. Deze geiten worden tegenwoordig vooral ingezet voor het beheren van het landschap..



Op de volgende foto is de “kleine mara” te zien, dit is een cavia-achtig dier. Dit dier leeft in delen van Zuid-Amerika (Argentinië, Bolivia en Paraguay).



Hieronder een groep flamingo’s die water aan het drinken zijn.



Het penseelzwijn is een varkenssoort. Dit dier leeft vooral in de bossen van West- en Centraal-Afrika. Het dier heeft een bruinige vacht en over de rug loopt een witte streep.



De kafferbuffel behoort tot de soort van de Afrikaanse buffel. Hij komt voor in allerlei landen in he midden en zuiden van Afrika. Het dier is een van de grote vijf in Afrika. Hiermee worden dieren bedoeld waarop moeilijk te jagen is door mensen.



Een tweetal stralenschildpadden zijn op de volgende foto te zien. Het schild van dit dier heeft een donkere huid met op elke hoornplaat een stuk dat een lichtere kleur heeft. Deze soort komt van het eiland Madagaskar.



De oeraluil komt in de natuur voor in het noorden van Europa en Azië. Sinds 1989 leeft deze uil ook in het Bayerischer Wald. Het dier is hier succesvol uitgezet als onderdeel van een programma om meer leefruimtes voor dit dier te creëren.



De reuzenadelaar is herkenbaar aan zijn gele snavel. Het leefgebied van dit dier bevindt zich in Kamtsjatka en Noord-Korea.



Het zilveraapje is een aapsoort die bekend staat om zijn witte huid en zwarte staart. Hierbij wordt de staart van het dier uiteindelijk langer dan zijn lichaam. Het dier leeft in het oosten van de Amazone. De grootste bedreiging is dan ook het verdwijnen van het leefgebied van deze aapsoort door het kappen van bomen in het Amazonegebied. Op de foto is het dier van de voorkant te zien. De staart van het dier is te zien achter het bakje waarin het dier zit.





De muskusos is een dier dat van oorsprong voorkomt in het noordelijk deel van Canada. Tegenwoordig leeft het dier ook in Noorwegen, Zweden en Siberië nadat het hier opnieuw geïntroduceerd is.



Het Przewalski paard leefde oorspronkelijk in een gebied van Spanje tot in Mongolië en het noord westen van China. Vanaf het midden van de 20ste eeuw kwam dit dier in het wild niet meer voor. Uitsluitend de dieren in dierentuinen waren toen nog over. Rond 1960 waren er nog slechts 59 van deze paarden over waarna gestart werd met een internationaal programma om de populatie weer toe te laten nemen. Inmiddels is het paard onder andere in China weer opnieuw geïntroduceerd.



Zoals in het begin van dit reisverslag al aangegeven is deze dierentuin zeer ruim opgezet. Je ziet daardoor snel een aantal dieren over het hoofd omdat er ook niet sprake is van een echte route die je kunt lopen.



In de maand december wordt de gehele dierentuin aangekleed in de kerstsfeer (zie hiervoor het reisverslag naar Berlijn uit december 2019). Na dit bezoek aan de dierentuin heb ik de tweede helft van de middag nog een bezoek gebracht aan het Stasi museum dat gevestigd is in het voormalige hoofdkantoor van de Oost-Duitse geheime dienst.



Het volgende deel van dit reisverslag is te vinden op deze pagina

Reactie toevoegen

Filtered HTML

Plain text

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.