osijek

Reisverslag Oost-Kroatie 2021 deel 20

Tags: 

Donderdag 12 augustus 2021
Na in de ochtend vooral gewandeld te hebben aan de noordkant van de rivier de Drava en ook nog het museum van Fine Arts bezocht te hebben, kwamen in het begin van de mensen van Carglass uit Zagreb om de achterruit van de auto te repareren. Dat klusje hadden ze in ongeveer 45 minuten voor elkaar. Het bedrag moest ter plekke betaald worden, maar in Nederland heeft de verzekering alles keurig netjes terugbetaald. Prima opgelost zo dus.

Reisverslag Oost-Kroatie 2021 deel 19

Tags: 

Donderdag 12 augustus 2021
Eigenlijk was het de bedoeling om op deze dag met de auto verder te rijden naar Ljubljana. Dat had ik dan wat later in de middag willen doen zodat ik in de ochtend nog een aantal dingen in Osijek had kunnen bekijken. Doordat gisteren de achterruit van mijn auto gesneuveld was in Vukovar en er vandaag mensen van Carglass konden komen om de boel te repareren ben ik één dag langer in Osijek gebleven. Ook om op vrijdag alsnog Vukovar te kunnen bezoeken.

Reisverslag Oost-Kroatie 2021 deel 18

Tags: 

Woensdag 11 augustus 2021
Vlak in de buurt van het archeologische museum is in het oude deel van de stad ook het museum van Slavonië gevestigd. Dit museum is opgericht in 1877 en bevindt zich sinds 1946 op zijn huidige locatie. Deze oprichting was mogelijk dankzij een grote gift van Franjo Sedlakovic. Dit was een handelaar uit Osijek die zijn verzameling aan het museum geschonken heeft.


Reisverslag Oost-Kroatie 2021 deel 17

Tags: 

Woensdag 11 augustus 2021
Op de derde dag van de vakantie ben ik in de ochtend met de auto vertrokken naar Vukovar. Deze stad is in de oorlog geruime tijd bezet geweest door de Serviërs. In de stad zijn een aantal herdenkingsplekken en musea te vinden die op deze tijd in gaan. Vanwege de slechte OV verbindingen en ook de afstanden tussen de dingen die ik in Vukovar wilde bezoeken, was dit de beste optie. De afstand tussen beide steden is een kleine 40 kilometer en feitelijk is het gewoon een rechte weg waar je dan over rijdt.
Abonneren op osijek