praag

Reisverslag Praag-Berlijn Oktober 2018 Deel 11

Tags: 

Vrijdag 12 oktober 2018
Na mijn wandeling over de Petrin heuvel heb ik daar nog wat gegeten. Inmiddels was het al twee uur geworden en had ik nog een uurtje of twee om rond te lopen in Praag, omdat ik deze dag rond half 5 met de trein naar Berlijn vertrok. Als je de Petrin heuvel helemaal afloopt naar beneden, kom je bij de Karmelitska straat langs de "Church of Our Lady Victorious and The Infant Jesus of Prague".


Reisverslag Praag-Berlijn Oktober 2018 Deel 10

Tags: 

Vrijdag 12 oktober 2018
Op de laatste vakantiedag in Praag heb ik in de ochtend het Franz Kafka museum bezocht. In het museum is het niet toegestaan om foto's te maken. Het museum gaat volledig over het leven van de schrijver Franz Kafka. In het eerste deel van het museum wordt ingegaan op de invloed die de stad Praag heeft gehad op het leven van Franz Kafka.

Reisverslag Praag-Berlijn Oktober 2018 Deel 9

Tags: 

Donderdag 11 oktober 2018
Eén van de musea in Kutna Hora is het stenen huis. Dit bestaat uit een tweetal delen. Ten eerste een lapidarium met opgraven uit de middeleeuwen. Het tweede deel is een tentoonstelling over de stad in de 17de tot en met de 19de eeuw. Het lapidarium is altijd te bezoeken. De rest van het museum alleen in de vorm van een rondleiding.


Reisverslag Praag-Berlijn Oktober 2018 Deel 5

Tags: 

Woensdag 10 oktober 2018
In het plaatsje Karlstein bevindt zich het gelijknamige kasteel. Tussen Praag en Karlstein rijden regionale treinen waarmee je in 40 minuten vanuit het centrum van Praag naar Karlstein kunt reizen. Als je rond 10 over 9 met de trein vertrekt ben je rond 10 voor 10 op het station van deze plaats. Een enkele reis kost 56 kronen (dat is iets meer dan 2 euro).


Reisverslag Praag-Berlijn Oktober 2018 Deel 4

Tags: 

Dinsdag 9 oktober 2018
Het eerste deel van de tentoonstelling over Frantisek Kupka in de Waldstein Riding School gaat over zijn schilderijen. Voordat Kupka begon met abstracte kunst heeft hij allerlei satirische tekeningen gemaakt in Parijs. Hieronder is zo'n tekening te zien uit 1901 die over de Boerenoorlog in Zuid-Afrika gaat.


Reisverslag Praag-Berlijn Oktober 2018 Deel 3

Tags: 

Dinsdag 9 oktober 2018
Na het bezoek aan het Nationale Museum in de ochtend heb ik in het begin van de middag het Naprstek museum voor Aziatische, Afrikaanse en Amerikaanse kunst bezocht. Dit museum is gevestigd aan het Bethlehem plein en is in 1862 door Vojtech Naprstek opgericht in de voormalige familiebrouwerij. Na zijn dood is het een etnografisch museum geworden en vanaf 1945 ligt de nadruk op niet Europese culturen.


Reisverslag Praag-Berlijn Oktober 2018 Deel 2

Tags: 

Dinsdag 9 oktober 2018
In Praag bevindt zich het Nationale Museum. Dit museum is ondergebracht in verschillende gebouwen in de stad Praag. Het hoofdgebouw bevindt zich in de buurt van het Wenceslausplein in het centrum van Praag. Dit gebouw is al sinds 2011 gesloten om te worden gerenoveerd. Vlak in de buurt van dit historische gebouw van het Nationale Museum bevindt zich een modern gebouw dat sinds 2009 door het Nationale Museum gebruikt wordt en simpelweg de naam "nieuw gebouw" heeft.

Reisverslag Praag-Berlijn Oktober 2018 Deel 1

Tags: 

Maandag 8 oktober 2018
In de maand oktober heb ik de tweede week gebruikt voor een vakantie naar Praag en Berlijn. Bij eerdere vakanties in Duitsland ben ik al wel eens een dagje op en neer geweest naar Praag en in 1995 ben ik er een aantal dagen geweest met de schoolreis van het Frencken College. Nu was het tijd om weer eens een aantal dagen naar Praag te gaan. Dat geeft dan ook de mogelijkheid om wat plaatsen buiten Praag te bezoeken. Omdat je met de trein in een uur of vier vanuit Praag naar Berlijn kunt reizen, heb ik er ook nog een weekendje Berlijn achteraan geplakt.

Pagina's

Abonneren op praag