karlsruhe

Reisverslag Schwäbisch Hall – Karlsruhe Voorjaar 2019 Deel 6

Tags: 

Donderdag 7 maart 2019
Het laatste museum dat ik in Karlsruhe bezocht heb na een bezoek aan het stadsmuseum is het natuurkundig museum van de stad. In de tweede helft van de 18de eeuw heeft de gravin Caroline Luise naast allerlei schilderijen ook een flinke verzameling van bijzondere planten en dieren opgebouwd.


Reisverslag Schwäbisch Hall – Karlsruhe Voorjaar 2019 Deel 5

Tags: 

Donderdag 7 maart 2019
De eerste 17 foto’s van de Kunsthalle Karlsruhe gingen over de tijdelijke tentoonstelling, nederlandse schilders uit de 16de en 17de eeuw en de verzameling van de gravin Karoline Luise von Baden. Het verslag gaat nu verder met schilderijen uit de middeleeuwen en de renaissance. De eerste foto laat een schilderij zien van Lorenzo die Credi uit 1480. Het is een afbeelding van Maria met Jezus en Johannes de Doper als kind.

Reisverslag Schwäbisch Hall – Karlsruhe Voorjaar 2019 Deel 4

Tags: 

Donderdag 7 maart 2019
Op donderdag ben ik naar Karlsruhe geweest om daar enkele musea te bezoeken. Vanuit Stuttgart ben je binnen het uur met de trein in Karlsruhe. Tussen beide plaatsen rijden naast de normale regionale treinen ook snelle regiotreinen, die slechts zeer beperkt stoppen en daardoor bijna net zo snel zijn als de normale Intercity treinen. Met een dagkaartje van € 24 kun je ook van deze treinen gebruik maken. Rond een uur of 10 was ik dan ook in Karlsruhe.

Reisverslag Stuttgart Zomer 2017 Deel 8

Tags: 

Donderdag 10 augustus 2017
Het Landesmuseum van Baden in Karlsruhe is zo omvangrijk, dat ik het verslag van mijn bezoek in drie delen heb opgesplitst. Hier het tweede deel. In een gedeelte van het museum, dat moest lijken op een kerk waren allerlei afbeeldingen van heiligen uit de Middeleeuwen tentoongesteld. Centraal staat het altaar. Het altaar en de beelden werden vaak door prive-personen of organisaties geschonken aan de kerk. Op deze manier hoopte men zondes af te kunnen kopen.

Reisverslag Stuttgart Zomer 2017 Deel 7

Tags: 

Donderdag 10 augustus 2017
Op de derde dag van mijn vakantie ben ik één dag met de trein vanuit Stuttgart naar Karlsruhe gegaan. Voor €23 kun je een dagkaart kopen voor het volledige openbaar vervoer in de deelstaat Baden-Württemberg. Je kunt dan met alle treinen (behalve IC en ICE-treinen reizen). Vanuit Stuttgart ben je met de InterRegio-trein in ongeveer een uurtje in Karlsruhe. Dit is maar iets langer dan met een duurdere IC-trein, maar deze trein wordt gewoon als een regionale trein gezien.
Abonneren op karlsruhe