italie

Reisverslag Noord-Italië 2017 Deel 18

Tags: 

Zondag 15 oktober 2017
Deze zondag was het tijd voor de terugreis naar Nederland. Tussen Verona en München rijdt verschillende keren per dag een rechtstreekse treinverbinding. De eerste trein vertrekt elke ochtend rond 9 uur. Via München en Düsseldorf kun je dan in een dag met de trein vanuit Verona terug naar Nederland.


Reisverslag Noord-Italië 2017 Deel 15

Tags: 

Zaterdag 14 oktober 2017
De Sint-Petroniusbasiliek is vernoemd naar een bisschop uit het Bologna van de 5de eeuw na Christus. Met de bouw van de kerk is gestart in 1390. Zoals in het vorige reisverslag aangegeven zou de kerk groter moeten worden dan de oude Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad, maar werd de bouw door Pius IV stil gelegd. De onafgemaakte façade laat vandaag nog steeds zien dat de kerk noit is voltooid.


Reisverslag Noord-Italië 2017 Deel 14

Tags: 

Zaterdag 14 oktober 2017
Op de laatste dag van de vakantie stond een bezoek aan Bologna op het programma. Vanuit Verona ben je binnen het uur met een hoge snelheidstrein in Bologna. Het centraal station van Bologna is geopend in 1864. Inmiddels zijn onder het oorspronkelijke station op drie verschillende niveaus perrons aangelegd waar treinen stoppen.


Reisverslag Noord-Italië 2017 Deel 13

Tags: 

Vrijdag 13 oktober 2017
Na het bezoek aan het museum Correr, waar je ook de mogelijkheid hebt om wat te eten was het al half 3 geworden. Op deze foto die gemaakt is in de buurt van het San Marco plein is duidelijk te zien dat je in sommige delen van Venetië bijna struikelt over de stalletjes waar men toeristen spullen probeert te verkopen.


Reisverslag Noord-Italië 2017 Deel 12

Tags: 

Vrijdag 13 oktober 2017
Hier het derde en laatste deel van de foto's uit het Museum Correr in Venetië met als eerste een ander deel van het archeologisch museum. In de eerste eeuw na Christus werden mensen steeds vaker begraven in plaats van gecremeerd. In het museum zijn een aantal grafmonumenten uit die tijd te zien zoals sarcofagen en urnen.


Reisverslag Noord-Italië 2017 Deel 11

Tags: 

Vrijdag 13 oktober 2017
Na de appartementen van keizerin Sissi in het museum Correr, is de volgende ruimte een ovale kamer, die op doordeweekse dagen gebruikt werd om te dineren door Sissi en Frans Joseph. Deze kamer lag tussen ruimtes die voor het publiek toegankelijk waren en de keizerlijke appartementen. Hier bevonden zich ook allerlei "geheime" gangen zodat het personeel niet door de woon- en leefkamers van het keizerlijk paar hoefde te gaan om ergens te komen. De kamer zelf is ontwerpen in een neo-klassieke stijl.

Reisverslag Noord-Italië 2017 Deel 10

Tags: 

Vrijdag 13 oktober 2017
Op vrijdag stond een bezoek aan Venetië op het programma. Met de regionale trein ben je in ongeveer anderhalf uur van Verona in Venetië (Kosten voor een enkele reis €8,85). Venetië heeft twee treinstations. Het Mestre treinstation ligt op het vaste land. De trein rijdt door tot het station Santa Lucia dat op een van de eilanden ligt waar Venetië op gebouwd is. Het laatste stuk van het reis gaat dan ook door de baai waar de vele eilanden liggen. Parallel aan de spoorlijn loopt de snelweg naar Venetië.

Pagina's

Abonneren op italie