rome

Verslag studiereis Rome deel 10

Tags: 

Dinsdag 9 april 2019
Op de laatste ochtend van de studiereis naar Rome stonden een bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum op het programma. Oorspronkelijk was het de bedoeling om dit op zondag te doen maar dat was toen niet mogelijk vanwege de marathon die toen in Rome plaatsvond. Vanwege de grote drukte, ook op deze dinsdag, is uiteindelijk alleen het Forum Romanum bezocht. Het colosseum ligt hier overigens vlakbij in de buurt. Het is gebouwd in de 1e eeuw na Christus en was toen het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk.

Verslag studiereis Rome deel 9

Tags: 

Maandag 8 april 2019
Na het bezoek aan Vaticaanstad zou de rest van het programma plaats vinden in de wijk Trastevere. Vanuit het Vaticaan kun je lopend naar deze wijk toe. Een bezienswaardigheid op deze route is de San Pietro in Montorio. Deze kerk is opgedragen aan Petrus. Op de binnenplaats van deze kerk staat een klein cilindervormig kerkje, dat op de volgende foto te zien is. Dit is het Tempietto van San Pietro in Montoria. Tegenwoordig zit de Spaanse koninklijke academie in dit gebouw. Het kleine kerkje schijnt ook maar zeer sporadisch open te zijn.

Verslag studiereis Rome deel 8

Tags: 

Maandag 8 april 2019
Op de voorlaatste dag van de studiereis van het Oelbert naar Rome is in de ochtend een bezoek gebracht aan de Vaticaanse Musea zoals te lezen was in het vorige deel van dit reisverslag. In de middag had iedereen de tijd om zelf de Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad te bezoeken. Vanuit de Vaticaanse Musea kun je relatief snel in de Sint Pieter komen. Het bezoek aan deze kerk is gratis, enkel het bezoeken van de koepel van de Sint Pieter kost geld.

Verslag studiereis Rome deel 7

Tags: 

Maandag 8 april 2019
Op de vierde dag stond een bezoek aan de Vaticaanse musea op het programma. De Vaticaanse musea worden zeer drukbezocht en ook rond een uur of 10 stond er al een hele lange rij voor de ingang te wachten van een paar honderd meter. Als je hier ooit op bezoek gaat, is het zeer verstandig om van tevoren kaartjes te komen want anders wordt het wel heel erg lang wachten om hier binnen te komen.


Verslag studiereis Rome deel 6

Tags: 

Zondag 7 april 2019
In de Capitolijnse musea die we in het begin van de middag bezocht hebben, staat ook groot standbeeld van Marcus Aurelius. Hij wordt gezien als de laatste van de vijf goede keizers. Dit waren vijf keizers die achter elkaar een of twee zoons als opvolgers adopteerden. Deze periode was een bloeiperiode van het Romeinse Rijk en al deze keizers regeerden met verstand van zaken.


Verslag studiereis Rome deel 5

Tags: 

Zondag 7 april 2019
Op deze derde dag van de studiereis was het de bedoeling om in de ochtend naar het Forum Romanum en het Colosseum te gaan. Deze zondag vond in Rome echter ook de marathon plaats waardoor grote delen van het centrum afgesloten waren. Het bezoek aan deze beide bezienswaardigheden werd daarom dan ook doorgeschoven naar de dinsdagochtend.

Verslag studiereis Rome deel 3

Tags: 

Zaterdag 6 april 2019
De tweede dag van de Romereis stond volledig in het teken van een stadswandeling door Rome. In totaal waren er drie verschillende wandelingen om het qua groepsgrootte beheersbaar te houden. Zoals te verwachten zijn er tijdens deze wandeling een flink aantal kerken bezocht. De eerste kerk was de basiliek Santa Maria della Vittoria. Dit is een kleine basiliek die gewijd is aan de heilige Paulus.


Verslag studiereis Rome deel 2

Tags: 

Vrijdag 5 april 2019
Na het bezoek aan Santa Maria Maggiore stond later op de middag een bezoek aan het Palazzo Massimo op het programma. Dit is een onderdeel van het nationale museum van de stad Rome. In een viertal verschillende gebouw zijn allerlei archeologische vondsten te zien. Dit gebouw is benoemd naar de adelijke Massimo familie. Zij waren in de 19de eeuw de eigenaar van een villa die hun naam is gaan dragen. Doordat deze villa plaats moest maken voor de bouw van het grote treinstation van Rome is in 1883 het uiteindelijke palazzo gebouwd.

Verslag studereis Rome Deel 1

Tags: 

Vrijdag 5 april 2019
Vanwege het 130 jarig bestaan van het Sint-Oelbertgymnasium, is begin april het personeel van het gymnasium een aantal dagen naar Rome geweest. De school is in 1887 gestart in Langeweg als een kleinseminarie waar leerlingen werden voorbereid op de priesteropleiding en in 1953 naar het huidige gebouw in Oosterhout gegaan. Zelf heb ik geen gymnasiumopleiding gedaan, maar atheneum gevolgd op het Mgr. Frencken College.
Abonneren op rome